4 Eylül 2010 Cumartesi

Daha Ne İstiyoruz?



Türk Futbolu son 5 yılda 2 soru çıkardı.

1-2003-2004 sezonunda aslında ne oldu?
2-Bu Semih daha ne yapsın?

Futbol, ülkenin nasıl işlediğine dair küçük aynalardan biridir sadece. Bir ülkede ne kadar adalet varsa, futbolda da o kadar adalet vardır. Aslında Semih Şentürk, iyi olmanın yetmediği, işini iyi yapmanın kafi gelmediği, ne kadar çalışırsan çalış, ne kadar çabalarsan çabala ve en önemlisi ne kadar katkı yaparsan yap, görmezden gelindiği bir “cumhuriyette” yaşıyor.

Kelli felli “büyük” adamların arkadaşı değildir. Bilmem ne topluluğunun üyesi de değildir. O nedenle arkasında başta medya, sonra sponsor desteği yoktur Semih’in.

Jöleli karizmatik saçları, ya da orasına burasına yaptırdığı afilli dövmeleri de yoktur.

Gol attıktan sonra haç çıkarma, secdeye varma gibi dini şovları da yoktur.

Sadece müthiş bir önsezisi ve bitiriciliği vardır.
Bir de çalışkanlığı.

Ama yetmez işte benim güzel ülkemde.

Brezilyalı top cambazı gelir, bilmem nerenin gol kralı gelir, okçu gelir, bokçu gelir ama Avrupa’nın belki de en iyi 10 golcüsünden birine nöbetçi denir.

Sevgili Semih, saç uzat, dövme yaptır, git güneşte yan tenini koyulaştır Brezilya pasaportu al, ülkede ağırlığı olan bir topluluğa gir, medya maymunu ol, medyatik sevgililerinle gündeme otur, sürekli basında “ben şöyle büyük topçuyum, böyle golcüyüm, hakkımı yediler” diyerek mazlum ol, kendini göklere çıkar, yetmezse git biraz daha yan güneşte “zenciyim” de.

Ya da Semih boşver bunları, kendin gibi basit ol, işini yap, forman için elinden gelenin en iyisini ver, efendiliği, tevazuyu bırakma, pasaportun ay-yıldızlı kalsın, bu ülkeye ve futboluna olan inancımızın ve umudumuzun en güzel resimlerinden biri olmaya devam et.

Tarih 10 Kasım 2007, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sn. Aziz Yıldırım medyada çıkan golcü transferi haberlerine kızıyor ve diyor ki; “Santrafor aramıyoruz. İşte Semih! PSV Eindhoven maçında, Beşiktaş maçında gol atıyor. Çok afedersiniz, daha ne istiyoruz? Allah´tan belamızı mı istiyoruz?”

Yıl 2010. İşte Semih! Gol atıyor, gol attırıyor, arkadaşlarını pozisyona sokuyor, koşuyor, didiniyor. Çok afedersiniz daha ne istiyoruz?.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...