14 Eylül 2010 Salı

Bursaspor Kazanır


David Silva, Nikola Zigiç, David Villa, Ruben Baraja, Renan, Michel, Marchena, Alexis, Del Horno, Nacho Gonzalez.

10 futbolcuyu ekonomik nedenlerle gönderen Valencia 87.5 milyon avro gelir elde etti. Ancak bu 10 futbolcunun 8’i takımın ilk 11’inde oynayan ve Valencia’yı diğer İspanyol kulüplerinden ayıran yıldız oyunculardı.

Sayının çokluğuna ilave olarak bu kalitede oyuncuların gitmesi takım için büyük bir depremdir. Çünkü bu oyuncuların yerine geleceklerin aynı kalitede olması durumunda bile, ki bu zor bir ihtimal, yeni gelenlerin uyum sağlayabilmek, takım olabilmek gibi sorunları var. Hatta her ne kadar sisteme uygun oyuncular transfer edilmişse de yine de Emery’nin yeni oyuncular için yeni kurgular düşünmek zorunluluğu da var.

Bursaspor ise yıldızlarını koruyan, üzerine, gelecek paraya güvenip takımın dengesini bozacak bir transfer politikasına girmeyen bir yapıda, rakibine göre daha “sağlam” yere basıyor.Alıştığımız, top kendindeyken kontrollü, rakipteyken kaptığı topu hızla ileri taşıyan oyun yapısını uygulayacaktır.

Hala Betis’teki günlerini arayan Joaquin, Yeni Zidanelar okulundan Feghouli, sezon başında bırakın beni restleriyle gündemden inmeyen Mata ve İspanyol golcü Soldado ile kendisinin hala Valencia olduğunu hissettirmeye çalışacak bir rakip karşısında bu oyun anlayışı etkili olur.

Tecrübe ise tribünde heyecanla dengelenebilir bir faktör olabilir.

Bugün Bursaspor kazanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...