22 Eylül 2010 Çarşamba

10 Meşhur Gözyaşı

10-Kaybedilen Şampiyonlar Ligi Finali, John Terry ve yağmur.Bu kadar romantik olur.


9-Avrupa Şampiyonuyum derken önce 90+3 te Wiltord, sonra uzatmalarda Trezeguet’in golleriyle yıkılan İtalya’nın görüntüsü, Francesco Totti.


8-Fakir ama gururlu Kuzey Kore’nin 2010 Dünya Kupası simgesi. Jong Tae-se Milli marş esnasında milli duygularına hakim olamıyor

7-17 yaşında ve dünya şampiyonu. Dünya Pele’yi 1958’de attığı gollerle tanırken O kupanın sevincini çocuksu gözyaşlarıyla kutluyordu.



6-Kendi saha ve seyircisi önünde. 19 yaşında geleceğin yıldızı kariyerine genç yaşta Avrupa Şampiyonluğu eklemek istiyor. Ama Yunanistan duvarına çarpıyor.


5-İnglizleri Gazzamania yapan an. 1990 Dünya Kupası Yarı Finali, Gascoigne sarı kart görüyor ve finalde oynama şansı kalmıyor. O an o dakikada tüm maç durmuştu sanki. Herkes susmuştu. Paul Gascoigne formasını ısıra ısıra ağlıyordu



4-Inter müthiş bir oyunla Bayern Münih’i 2-0 yenmiş ve Avrupa’nın en büyüğü olmuş. Jose Mourinho’nun artık Real Madrid’e gideceği kesin. Şöförü arabayı gururla sürerken Jose birden duvar dibinde Materazzi’yi başı önde görüyor ve dur emri veriyor. Sertçe fren yapan arabadan koşar adımlarla oyuncusunun yanına gidiyor. Oyuncu ve hoca dakikalarca birbirlerine sarılıp gözyaşlarıyla veda ediyorlar.



3-Dünya Kupalarında hiçbir Afrika takımı yarı finale çıkmamıştı. 119. Dakikada bu fırsat Ganalı Gyan’ın ayağına geldi. Kazanılan penaltıyı üstten dışarı atan Gyan dakikalarca yerden kalkmadı.


2-Futbolun en ünlü dramalarından. Yaklaşık 1.5 yıllık bir sakatlık döneminden sonra ilk kez sahaya çıkan Ronaldo, oyuna girdikten 7 dakika sonra meşhur çalımını atarken acı içinde yere yığılıyor. O anı canlı yaşayan herkesi ağlatan bir pozisyon.


1-İtalya 90 Kupa seremonisi. Ancak çok az gazeteci kupayı havalara kaldıran, öpen Almanları çekiyor. Tüm gazeteciler bu kupa sevincinin 30 metre gerisinde bir yuvarlak oluşturmuş deklanşöre heyecanlı heyecanlı basıyor. Ortada ufak tefek bir adam var. Diego Armando Maradona. Ve İtalya 90’ın en meşhur hatırasını bırakıyor, gözyaşlarıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...