9 Şubat 2011 Çarşamba

Kırmızı’nın Partisi, Mavi’nin Cevabı

Mavi ile Kırmızı arasındaki atışma, özellikle Maviler’in ana sermayesinde muazzam miktarda yağ bulmasından sonra sertleşti. Bakış açısına göre tatlı-sert ya da iğrençlik diye de adlandırabiliriz.

Bu atışmanın kaynağında esasen kimlik “bilinci” yatar. Manchesterlılar “şehir” milliyetçisidir ve kendilerini ayrıcalıklı görürler. Bunun temelinde şehrin Sanayi Devrimi’nin başkenti olması yatar. Kendilerini üstün görür, “Biz İngiliz değil Manchesterlıyız” derler. United ve City atışmasının temel sebebi de “kim en Manchesterlı” kavgasıdır. Hatta United’ın global bir yapıda olması Citylilerin sataşmasına sebep olur. Manchester City’nin lakabı “The Citizens” tır ve Amerikalı sahibi olan Manchester United vatana (şehre) ihanet etmektedir.

2009’da bu atışma bilboardlardaydı. Carlos Tevez Manchester City’e transfer olduğunda, şehrin meydanındaki bilboardda Tevez’in mavi bir resmi vardı ve üzerinde kocaman “Manchester’a Hoşgeldin” yazıyordu. “Manchester” “Hoşgeldin”e göre daha da kocaman yazıyordu. Halbuki Tevez 1 sezon önce United’da oynuyordu. Globallik ve yabancı sahip meselesini çoktan unutan Cityliler, bu kinayeye bayıldılar.


Bunun intikamı tam 2 ay ( tam olarak 2 ay 4 gün) sonra geldi. Derbide, United-City’i 4-3 mağlup etmişti ve galibiyet golünü 95. dakikada yeni transfer Michael Owen atmıştı. Owen’ın United formasıyla ilk golüydü bu aynı zamanda. Unitedlılar Owen’ın “hoşgelişini” aşağıdaki posterle kutladılar. Bu posterin, 2 ay önce Tevez’in süslediği aynı bilboarda asılmış olması tesadüf değil tabii ki...

Resmin orjinali şu şekilde;


Bilboard savaşları şimdilik bitmiş görünüyor. Ancak yeni savaş kapıda! Eski Unitedlı oyuncu David May 3 gün sonra oynanacak derbi öncesi “derbi şerefine” parti vereceğini açıkladı. Taraftarları ve eski oyuncuları biraraya getirecek bu partinin ana konusu ise; (May’in blogunda yazdığını aynen çeviriyorum) “DERBİYİ KUTLAYACAĞIZ! AMA AYNI ZAMANDA MANCHESTER CITY’NİN 35 YILDIR HİÇ BİR KUPA ALAMAMASINI DA KUTLAYACAĞIZ! HA HA HA!!! GÖRÜŞÜRÜZ!”

Giriş 20£’muş.

Buna nasıl bir cevap gelecek, hakikaten merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...