10 Şubat 2011 Perşembe

Hırs, Yürek, Bahane Değil

Gördüğüm en hırçın, en hırslı, en yürekli, en rakibi öpen topçu Sicilya’nın bağrından kopup gelen Gennaro Ivan Gattuso’dur.

Gattuso’yu hepimiz biliyoruz, o yüzden çok kısa bir özet geçeyim. Milanlılar O’na “il coure” yani “yürek” der. Defansif yönlü bir futbolcu olduğundan görevi atakları başlamadan bitirmek, rakip orta sahasını presle bozmaktır. Oyun anlayışının ve kafa yapısının bu yönde olmasının yanı sıra karakter olarak da isyankâr olduğu için, kart görmeye müsait bir oyuncudur. Kariyerinde 3 kırmızı kartı, 73 sarı kartı vardır.

Ligimizde ya da dünya genelinde Gattuso’dan daha hırçın, daha hırslı, daha yürekli, daha rakibi öpen Türk topçu var mıdır?

Galatasaray’ın Bülent Korkmaz’ı vardır. Her futbolseverin saygı duyduğu bir oyuncudur. Ali Ece’nin söylediği gibi gözünüzü kapatıp, bir an için Bülent’i kendi takımınızın formasıyla düşündüğünüzde sevgi konusunu da çözersiniz.


Fenerbahçe’nin Deli Nezihi’si vardır. İlk delidir. Yüreğiyle oynamanın karşılığıdır. Tahtını İbrahim Üzülmez’e devretmiştir. Her futbolsever saygı ve gülümsemeyle anar O’nu.


Beşiktaş’ın takoz Recep’i vardır. Romario’yu bitiren adamdır. Kendi kalesine rövaşatayla, rakip kaleye orta sahadan gol atan ilk Türk evladıdır. Sert oynar. Her futbolsever saygı ve sevgilerini gönderir Takoz’a...


Bir de Emre Belözoğlu vardır.

Gattuso’dan 3 yaş küçük olmasına karşın aynı sayıda kırmızı karta sahiptir. O’nun kadar hırçın değildir, olamaz.

Bülent gibi Milli Takım Kaptanı olmasına rağmen Ulusal Futbol camiamız O’na, O futbol camiasına saygı konusunda sıkıntılıdır

Nezihi’nin deli hırsından bir parçaya sahipken, Fenerbahçeli için bile O’nu sevmek hergün zorlaşmaktadır.

Recep kadar şık golleri olsa da, her futbolseverin gülümsemesini kazanamamıştır.

Bunun nedeni hakem değildir, hoca değildir, taraftar değildir.

Hırs, kariyer, mevkii....v.s bir hazırlık maçında dahi çıkabilen ve ligimizde çıkmayan nice kartın bahanesi değildir, artık.

30 yaşında gelmiş Ulusal Takım kaptanı olmuş, kariyerine Galatasaray, Inter, Newcastle, Fenerbahçe sığdıran bir insanın bahanesi olamaz.

Ve Ulusal Takımımız da artık bu bahaneleri kaldıramaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...