13 Eylül 2011 Salı

Paraya, Zamana ve Fanilaya İhtiyaç Var



Tam 5 oyuncu en az 3 yıldır Fenerbahçe forması giyiyor. Ziegler hariç kalan 5 oyuncunun ise Fenerbahçe’de oynadığı maç sayısı 40’ın üzerinde.

Dün Galatasaray’ı (ve parantez içinde Beşiktaş’ı) eleştirdiğimiz bu nokta sadece Orduspor maçı için değil genel olarak son 5 yılın özet görüntüsü. Fenerbahçe takımı hatalı ve/veya pahalı transfer yapsa da, kalede Volkan Demirel, sağında Gökhan Gönül, önünde Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin, dümende Alex de Souza ile açılıyor tehlikeli sulara. Süper yedek Semih Şentürk, ihtiyaç halinde Uğur Boral ve Caner Erkin ile birlikte takımda 3 yıl ve daha fazla zamandır aynı yoldan geçip, aynı suyu içiyorlar.

Size lige belli dönem ambargo koyan takımların formülünden bahsediyorum. 90ların kralları; Engin-Recep-Ulvi-Gökhan-Kadir-Rıza-Zeki-Mehmet-Metin-Ali-Feyyaz, 2000lerde tahtını Taffarel-Fatih Akyel-Bülent-Popescu-Hakan Ünsal-Emre-Suat-Okan-Hagi-Arif-Hakan Şükür’e teslim etti. Bugün bana herhangi bir takımın son 5 yıldaki ilk 11’ini gözünü kapatmadan (yani düşünmek zorunda kalmadan) sayabilecek olan var mı?

Özellikle transfer dönemlerinde rüya kadrolar yapılır. Ligi alacak, Avrupa’yı titrecek sanal 11’ler dizilir forumlarda. Genç arkadaşlarımızın FM-PES ekseninde transferler yapıp, ortalığı kasıp kavurma düşüncesi iyi niyetli. Ancak sayıları iyi oyuncuları alıp, birinci (ya da ikinci) sene Viyana kapılarına dayanabileceğiniz tek yer sanal alem. İşin kimyası böyle olsaydı, Chelsea, Manchester City gibi deneyler ilk senelerinde Barcelona olurlardı. Barcelona da hiç öyle 35 sene çoluk çocukla uğraşmazdı.

Fenerbahçe’yi (şimdilik) o kefeye koyacak dominant sonuçlar yok. Fakat ligimizde öyle bir hükümranlık düşleyebilecek tek takım şu anda. Bu yüzden de sıkıcı, renksiz, hatta kazanmayı haketmediği bir maçta dahi bir şekilde sonuç alabiliyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ise yeniden, yeni takım kurdular. Trabzonspor’un durumu zorunluydu, mazereti var, fakat İstanbul büyükleri için bu durum mazoşist bir zevk halini almaya başladı. Transfer döneminde alınan yıldızlar heyecanlı bireylere mastürbatif bir zevk veriyor. Şehvetle başlayan sezon, tesis basmayla son buluyor.

En iyi oyuncuları satın almak için para, en iyi takımı elde etmek için zamana ihtiyaç var.

Fenerbahçeli’nin ise yeni, beyaz ve temiz fanilalara ihtiyacı var.

Yakup Sabri İNANKUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...