14 Aralık 2011 Çarşamba

Son Tango (Stoke City Maçı Öncesi)


Maç öncesi yazmaları sevmem esasen. Ne kadar iyi niyetle yapılırsa yapılsın, bir kendini beğenmişlik havası, bir ahkâm kesme, bir icazet verme havası solurum. Mantık bronşlarım yanar. Halbuki maçtan önce en futbol arkadaşlarınızla ağızlardan akıttığınız balları yazı nizamına sokmaktan başka bir şey değildir en nihayetinde. Utangaçlık şemsiyemi bir erdem kalkanıymışçasına açıp,  kendimi yanlış birşeyden koruyor gibi hissetmek ve hissettirmekten bugün vazgeçmeye karar verdim. Sorular üzerine düşüncelerimi derleyip, toplayıp, katlayıp önünüze getirmek istedim.

Rakip sadece güçten ve boydan ibaretse 2 şekilde yenebilirsiniz; ya ondan daha güçlü ve uzun bir takımla ya da seri kısa paslarla, hızlı oynayan bir takımla. Beşiktaş ilki değil (zaten dünyada Stoke City'den daha boylu poslu bir takım yok) ancak ikincisi pekala olabilir. 

Stoke City'nin deplasmanlardaki kötü karnesi malum. Topla oynama oranları %40'larda seyrediyor ve tek silahları ceza sahasına gönderdikleri yüksek toplar. Topun kontrolü Beşiktaş'ta olacak. Tabii orta sahada top gezdirince gol olmuyor. Bu gece yoktan gol vareden Quaresma olmayacağı için, araya atılan toplar ve forvetlerin boşluklara sızabilen bir yapıda olması, golü getirebilir. Almeida'dan ziyade Holosko-Pektemek ikilisinin daha verimli olacağı kanısındayım. 

İngiliz ekibinin ataklarının neredeyse yarısı (%42'si) sağ kanattan gelişiyor. Türkiye'nin en çok top çalan oyuncusu İsmail Köybaşı için bunun sorun olacağını sanmıyorum. 

Beşiktaş ve Beşiktaş Tribünleri Avrupa maçlarında daha başka oluyor. Tahliyelerin moraliyle bu akşam daha da başka olacaktır.

Bir de bütün bunların üzerine Teknik Direktör Pulis'in yedek kadroyla çıkacağı açıklamasını koyalım.

Beşiktaş kaybetmez.

Kazanması için ise hızın yanına yüksek tempo fitilini ateşlemeli. Ivan Dragoları mağlup edebilmek için çevresinde dans etmemiz gerektiğini biliyoruz. Beşiktaş İngiltere’de güzel bir vals sunmuştu izleyenlere, şimdi sıra son tangoda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...