3 Nisan 2011 Pazar

Olağanın Dışı ve Üstü

Bir hafta daha bitti, yanında bir de ay götürdü. Yılda 12 kez olduğu için pek olağan bir şey değil bu. Bazı coğrafyalara radyasyon yüklü yağmurlar yağdı, bazı coğrafyalara da kükürt yüklü demokrasiler. Ölen öldüğüyle, kalan kaldığıyla kaldı. Hepsi de zamanın olağanlığı içinde eridi gitti.

Bizim memlekette olağanın dışına çıkabilen ise Arda Turan oldu. Boşluğa attığı imza, gole attığından daha fazla tepki aldı.

Bence gereksiz bir hareketti. Ardaca gerekli olabilir. Çünkü benim ve kız arkadaşımın mahremiyeti insan denizinde boğulmadı. Sevgilisine çiçek almaktan özürlü hödükler, sevdiceğime yaptığım “bir” jestten “beş” para kazanmadılar. Çocuklarına yapmadıkları baba nasihatını, tazyikli eleştirilerle üzerime sıkmadılar.

Olağanüstü bir oyuncu olağan dışı biri hareket yaptı, ancak asla terbiyesiz değildi.

Arda Turan, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Volkan Demirel, Necip Uysal, hatta Muhammet Demirci. Takımınızı ve ülkenizi seviyorsanız, gidin. Kaldığınız hergün enerjinizi bu sevgiye yara bandı yetiştirmekle harcayacaksınız. Çünkü bu ülkede eleştiriyi yapmak için değil yıkmak için kullanıyorlar. Yıktıkları da sizin futbolunuz. Gidin ki futbolunuz ve futbolumuz yaşasın, siz de yaşayın tadını çıkara çıkara…

*****

Yeni ayın başı itibariyle olağanın dışına da değil üstüne çıkabilen ilk maç Dr.Necmettin Şeyhoğlu’ndaydı. Malum, artık yeni moda Barcelona stili oynamak. Bir takım 4-5 güzel pası üstüste yapsa taraftar ve yorumcular hemen Barcelona benzetmesini döküyolar dudaklarından.

Öte yandan bu sene ligimize kattığı renkle “Barcelona gibi” olan tek takım Kardemir Karabükspor. Iniestavari Cernat’ın sakatlıktan geri dönüşü, Emenike’nin yokluğundan bile daha önemli. Karabükspor’un kimliğine bakınca, bir Anadolu takımının da kasap havası değil, futbol oynayarak maç kazanabileceğini, üst sıralarda yer alabileceğini ve 2.ligden çıktığı hocayla da başarılı olabileceğini görüyoruz. Umarım prototip olarak kalmazlar.

Karabük-Gaziantepspor karşılaşmasında güzel futbol dışında dikkatimi çeken başka bir husus, 2 eski Fenerbahçeli’nin maça damgasını vurmasıydı. Olcan Adın tüm Gaziantepspor ataklarında muhakkak topa bir kez dokunuyor. 81. dakikada da klas bir gol attı. Ama eski takım arkadaşı İlhan Parlak son dakikada yaptığı forvet koşusunu, golcü vuruşuyla tamamladı, Yücel İldiz’i kucakladı. İlhan Parlak’ın genç Milli Takımda lakabı Eto’oydu. Bu haliyle Karabükspor’a yakışıyor.

Eski Beşiktaşlılar ise Ankaragücü-Eskişehir maçının kahramanları oldular. Fatih Tekke ve Serdar Özkan belli ki maç gecesi rüyalarında Rooney’i görmüşler. Batuhan Karadeniz ise golünü attı secdesini yaptı. Eskişehirspor kabul etsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...