18 Nisan 2011 Pazartesi

Bir Güneş Işığı: Burak Yılmaz

Trabzonspor’un en kötü yeri sol tarafı. Cale hücumda belki –biraz- destek veriyor ama savunma yönüyle Casper gibi. Ancak bu karakter, tersine “sevimsiz” durumlar oluşturuyor Trabzon adına. Rakip sağ açık / bekleri maçın yıldızı olacak kadar etkin oluyor. Dün de sezonun inişli çıkışlı adamı Volkan Şen, Bursaspor’un etkili ismiydi. Bununla birlikte, bu durum için jüri karşısına çıkması gereken isim sadece Cale değil.

Trabzonspor’un, daha doğrusu Şenol Güneş’in oyun mantığı topa sahip olmaktan geçiyor. Colman’ın düşüşü ısrarla devam ettiği için, Bekir Ozan-Svensson ikilisiyle tek başına mücadele etmek zorunda kalan Selçuk İnan, bildiğimiz ağırlığını koyamadı. Orta sahadaki bu teslimiyet, oyunu Ertuğrul Sağlam’ın mentalitesinin önüne sundu; “Orta sahada oyalanma, topu hızlıca ileri taşı”.

Bursaspor’u oyunda hakim kılan bu unsurun, sonuca yansımaması, transfer olan onca kaliteli ismin, geçen sezonki Turgay Bahadır kadar etkili olmamasaydı. Bu durum Bursaspor için bu sezonun da özetidir aynı zamanda..

Ertuğrul Sağlam’ın geçen sezonki başarısı, bunu küçümsemek isteyenlerin hayallerinin toplamından daha büyüktür. Bursaspor’un başarısı çok büyüktür, çok da önemlidir. Fakat, Sağlam’ın (ve Bursaspor’un) misyonu artık daha büyük, yükü daha ağır. Devrim, bir yapıyı devirmek değil, aynı zamanda devrilenin yerine koyduğun yapıyı devam ettirmenin felsefesidir. Ertuğrul Sağlam, Kayserispor’da, Beşiktaş’ta ve Bursaspor’da aynı futbolu oynattı. Rakibe ve skora göre aynı değişiklikleri uyguluyor. Artık bizi şaşırtmasının vakti geldi. Bir basamak yukarısı için (değişmeli demiyorum sadece) mentalitesinin üzerine biraz daha krema eklemeli, ya da malzemeye biraz meyve karıştırmalı. Sürekli çikolatalı pasta satmak belli bir süre sonra dükkanı döndürmeyebilir!

-İstikrarsız Burak-

Burak için her hafta aynı kalıpta cümleler kurmak zorunda kaldığımızdan cümle bitti. O yüzden bugün övgülerimi, sahnedeki yakışıklı aktöre değil, yönetmenine gönderiyorum. Beşiktaş’taki ilk sezonunda harikalar yaratan, sonrakinde ise üzerine istikrarsız eleştirileri yağan Burak Yılmaz, 29 haftadır istikrarlı bir şekilde, inatla takımını 27 yıl sonra şampiyonluğa taşıyor. Burak’ın futbolundaki ışığın kaynağı Güneş’tir.

Karizması olmayan adam’a saygılar...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...