1 Ekim 2010 Cuma

Quaresması Yok Ama Karizması Var

Yorumları, yazıları okuduğumda büyük çoğunluk Beşiktaş’ta ve Rapid Wien’de 3’er Türk olduğunu söyleyerek kinaye yapmış. Kısa süre önce yabancı sınırlaması kalksın çığırtkanlıkları eşliğinde karizmatik oturuşlarıyla poz verenlerin, bugün “Beşiktaş’ta 3 Türk var” yorumlarına Haluk Bilginer ustalığında birşeyler yazabilmeyi çok isterdim.

En büyük arzum, altyapıdan çıkan gençlerin takımlarında baskın, yabancı oyuncuların ilk 11’i dolduran değil takımda katma değer yaratan Giuntigiller ailesine mensup oyunculardan olduğu takımlar görmek. Eminim bu konudaki hassasiyet her Türk futbolseverin içinde vardır. Ancak, eğer bu konuda milli duygular baskınsa bu genel için olmalı, “özel” için değil.

Schuster’in Beşiktaş’ı her geçen gün daha iyi futbol oynamaya ve daha çok sempati kazanmaya devam ediyor. Çünkü futbol oynuyor. Dakika 92’de Tabata düşürüldü. Alışık olduğumuz sahne Tabata’nın kılıç yarası almışçasına kıvranmasıyken, oyun hemen başlatıldı ve Beşiktaş gol atmak arzusunda rakip kaleye hücum etti.

“Quaresmasız ne yapacaklar” korosu, Ankaragücü’ne atılan 4 gol ile yetinmemişse belki mağlup durumdan 10 dakikada çevrilen Viyana deplasmanında ikna olmuştur. Beşiktaş’ın futbol felsesefesi Quaresma ile daha “farklı”oluyor ama Quaresmasız da olsa karizmasından bir şey kaybetmiyor.

Hilbert, ürkek tavşan görüntüsünü yavaş yavaş üzerinden atarken “Almanya bir adamı boşuna milli takıma çağırmaz” etkisini de aynı yavaşlıkta hissettirmeye başlıyor.

Guti’nin sanatından ilham alan Ernst, basit ve etkili Aurelio, sözleşmesi azalan Bobo, ve ekselansları Guti başta olmak üzere Beşiktaş, Metin-Ali-Feyyaz tadını yakalıyor. “Nasıl olsa bu maçı alırız” diyerek rahat rahat maç izlememize neden olanlara binlerce teşekkür


3 yorum:

  1. Yazının son cümlesi hariç katılıyorum kardesim..

    YanıtlaSil
  2. helal olsun abi gerçekden süper bir yazı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Yine çok güzel bir yazi abi. Quaresma temeli atmak için vardi, artik o gitse bile takimin havasi degisti :D Ayrica Hilberti niye aldiklarini anlamiyordum ama sag bek oynayinca adam baya etkili oluyor. Ayrica tekniginin zaaflari ortaya çikmiyor :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...