17 Ekim 2011 Pazartesi

İyi, Kötü, Çirkin

Cristiano Ronaldo’yu diğer futbolculardan farklılaştıran özellikleri için Madrid’de bir laboratuar kurulmuş. Wolverine misali sayısız deney geçmiş CR7’nin üzerinden. Muasır medeniyetlerde futbolu (aslında sanatı, eğitimi hatta hayatı dahi) “–se, -sa”lara bırakmamak için bilim, sarılabilecek en güvenilir dosttur. Hakikatte ne olduğunuzu ve (bu haliyle) nereye kadar yol alabileceğiniz dürüstçe gösterir.E dost da acı söyler zaten  

Ronaldo, İspanya’nın 100 metredeki en hızlı adamı Angel David Rodriguez ile önce 25 metre düz bir mesafede kapışıyor. Ardından zikzaklı bir koşu yolunda yeniden kapışıyorlar. Sonuçlar şaşırtıcı! Ronaldo’yu zıplatıyorlar ve ortalama bir NBA oyuncusundan daha yükseğe zıpladığını, bu sırada da bir astronotun maruz kaldığı çekim gücüne denk bir kuvvet yediğini öğreniyorlar, öğreniyoruz! Elbette çalımları da teste tabi tutuluyor. Benim bu deneyde dikkatimi cezbeden, Ronaldo’nun tam çalımı atacağı esnada (karar verme anının yarım saniye öncesi) savunma oyuncusunun destek ayağına bakması ve bu sayede onu dengesiz yakalayamaya çalışması. Buna videoyu hazırlayanların dikkat etmemiş olması da ilginç. (Onlara göre Ronaldo boşluklara bakıyor).

Haftanın “iyi, kötü, çirkin” değerlemesinde “iyi” için dünyanın en iyi oyuncularından birinin bilimsel açıklamasını seçtim. İspanya 3. Lig ekibi Alondras’ın hakkının yenmesi “kötü”yü, Hübschmann ise “çirkin”i oluşturdu.  

İYİ


Cristiano Ronaldo Yetenek ve Güç Testi

KÖTÜ

Alondras F.C.'nin Filelerle Buluşmayan Golü

ÇİRKİN

Tomas Hübschman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...