26 Ağustos 2011 Cuma

Futbol Sanatı

“Yazar-çizer tayfası” denir genelde. Hızlı cümlelerde vurgusuz anlara denk gelen kelime öbeğidir. Yemek-memek, börek-mörek, tantuni-mantuni gibi... Ramazan ayı öğle vaktinde yazmanın bünyeye-münyeye etkisi de bir önceki örnek cümlede belli oldu.

Ancak yazmak ve çizmek aslında birarada olan yetenek değildir çoğunlukla. Tabii böyle bir tür de var. Hem yazan hem çizen ki, bu işin piri Michael Jackson’dır. Çoğu kimse M.J’in çok yetenekli bir karikatürist olmasını bilmez. Haftanın son çalışma günü serin bir odada kulakta Michael Jackson dinlerken yazmanın cümlelere-mümlelere etkisi de bariz.

2footed.com editörü James McDaid, o yazar-çizer ünvanını sonuna kadar hakeden bir isim. Yazar ve çizer diye ayrı ayrı ya da birleşik ama vurgulu cümleleri sonuna kadar hakediyor. (Aslında bizim de böyle bir yeteneğimiz var. Arkadaşımız Kaan Kavuşan elalemin Jameslerinden çok daha futbol, çok daha çizer-mizerdir.)

Futbol bir sanat. Sanatçıları da sadece futbolcular değil. Yazar-çizer takımı da bu orkestranın çok sesli keyfinin önemli çalgıcıları.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...