29 Nisan 2012 Pazar

Galatasaray 15 Kişi Oynadı


Maçın başlamasına dakikalar vardı ve spikerler iki takımla ilgili bilgiler vermekteydi. Bilirsiniz işte, iki takımın daha önceki maçları, kilit oyuncular hakkında birkaç istatistik, taktiksel öngörülerin öznel harmanı…

Konu dönüp dolaşıp “eksikler”e geldiğinde spikerlerden biri: “Burak Yılmaz’ın olmaması kuşkusuz Trabzonspor için en önemli eksik” dedi. Diğeri şöyle cevap verdi: ”Sadece Trabzonspor için değil 2 takım için de büyük eksiklik” Sonra yaptığı hatanın farkına varıp, asıl vurgulamak istediğini doğru kelimelerle aktardı: “Maçın geneli için, bugün oynanacak karşılaşma için büyük eksiklik” Haklıydı. Geçtiğimiz sezon Jaja ve Umut ile birlikte oynayan Burak 20 gol atmış ve Bordo-mavi hücumun gol üretimi 50 adet olmuştu. Bu sezon 5 hücumcu; Halil, Henrique, Volkan, Olcan, Adrian ancak bir Umut Bulut kadar edince Jaja’nın yerini doldurmak da Burak Yılmaz’a kaldı. Sanki kendi olmak yeterince zor değilmiş gibi…Bu yüzden O olmadığında Trabzonspor 1 değil, 2 eksikle oynuyor!


Trabzonspor’un eksiği Galatasaray’ın fazlası. 2 kişi fazla başladığı yetmiyormuş gibi Galatasaray’ın, bir de Selçuk İnan’ı var. 16 yıl önce Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Canizares de kameraman ve izleyenler gibi şaşkınlıkla topa bakarken Del Piero çoktan havalara zıplamaya başlamıştı bile. İtalyan spiker ise ciğerlerini yırtmakla meşguldü: “Bu adam frikik değil penaltı atıyor!”  Dün gece Selçuk İnan da milyonlarca ciğeri yırttı. Tıpkı rekor sayfalarına yaptığı gibi. Ancak O’nu sadece attığı frikiklerle övmek, Okan’ı sadece koşmasıyla, Hagi’yi sadece şutlarıyla ya da Taffarel’i sadece kurtarışlarıyla değerlendirmek gibi olur. Övgüler çolak kalır. Takımın en çok koşanı olmak, takımın en isabetli pas yüzdesine sahip olmak O’nun işi. Belli ki Selçuk “sıradan” bir yıldız orta saha oyuncusundan fazlasını olmak istiyor ki; en golcü oyuncu O, ligin asist kralı yine O! Bu haliyle sadece Trabzonspor için değil lig için de fazla.

Tüm bunlarla birlikte Galatasaray’ın en önemli fazlalığını maç sonunda gördük. Trabzonspor’dan 9 kilometre daha fazla koşmuştu Galatasaray. Ortalama olarak 1 Süper Lig maçında 1 oyuncu 9 km kadar koşuyor. Yani Galatasaray’ın Avni Aker’de kimsenin göremediği 1 oyuncusu vardı. Adının “ter” olduğunu maç sonunda öğrenebildik.

Maç bitip de kafamı kaldırıp tabelaya baktığımda, olmayan Burak Yılmaz’ın, olan Selçuk İnan’ın ve koşan Galatasaray’ın +4 fazlasını gördüğümde şaşırmadım doğrusu. Galatasaray sahada 15 kişiydi. 

Yakup Sabri İNANKUR


1 yorum:

  1. Yazılarınızı gityat.com ‘ da paylaşabilir, sitenizin tanıtımını yapabilir ve en önemlisi kendi kanalınızı kurabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmek bizi mutlu edecektir.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...