15 Mayıs 2011 Pazar

2 Videoda Diego Forlan (Çizgi Filmli)


İlk yukarıdaki videoda tanıdım Forlan’ı. Kimdir, hangi performansıyla Cole-Yorke yerinde olmayı haketmiştir bilgim yoktu. Juventus, Manchester United, Milan ve Rüştü’lü (ve Quaresma’lı) Barcelona, A.B.D’de düzenlenen bir turnuvada, birbirleriyle oynayacaklardı. Tabii bizlerin heyecanı maçların büyüklüğünün dışında Rüştü’yü Barça kalesinde görecek olmamızdı. Dönemin teknik direktörü Rijkaard ilk maç olan Juventus karşısında bizlere ilk olarak Victor Valdes’i tanıttı. Rüştü, ikinci yarıya başlayan yedek takımın kalecisiydi. Yedek takımda yıldız adayı Quaresma da vardı. Quaresma’nın Silvestre ile Ferdinand’ı çarpıştırıp taç çizgisinin dışına yolladığı ikinci yarı daha heyecan verici olsa da, o yedek takım Barça formasını pek giyemedi. Daha sonra United, Juventus’la karşılaştı. Video o maçtan. 4-1 kazandılar. İlk kez izlediğim Forlan maç boyunca öyle yanlış paslar, gereksiz şutlar, girmediği ver-kaçlar velhasıl hatalı tercihler yaptı ki, son dakikada yukarıdaki gibi görkemli bir final izleyenlerin de O’nun da hakkıydı. “Kazma” etiketini vurup, yanlış transfer rafına kaldırdım.

Etiketine genelde sahip çıktı Forlan ve (Hargreaves’e bile 4 sene dayanabilen) Ferguson’dan 2 sene tahammül alabildi. Villarreal’e gitti. İlk sene ummadığım bir şekilde gol kralı oldu. Rafından indirip “demek ki birşeyler varmış, takip etmek gerek” dosyasına koydum. Villarreal’deki 3 harika sezondan sonra Atletico Madrid’e giderken en sevdiğim golcüler arasındaydı.

Futbol efsanesi olmanın en iyi yolu olan Dünya Kupası’dır. 2010 Güney Afrika’da, Uruguay güneşinin parlak, sarı ışığıydı. Çok canlar yaktı. 6 sene önce beynimin verdiği karar, kalbimin O’nu Francescoli’yle Uruguay baş köşesinde kucaklaştırması karşısında, aşağılandı. Gerçi kalbimin beynimi ilk mağlup edişi değildi bu (neyse…)

Yukarıdaki videodan aşağıdakine terfi etti. Çocukların sevgilisi, mahallenin mangal yürekli delikanlısı, ulusal gurur sembolü..

Forlan’ın en kötü ve en iyi halini 5 dakikada bu kadar özetleyebildim. Beşiktaş’a gelirse bu 2 videodan birisine yaklaşacağız. Hangisine yaklaşacağımızı ise takımın ortamı ve tribün belirleyecek. Çünkü Forlan yürek adamı. Ancak kalbini ortaya koyduğunda Tsubasa seviyesine çıkabiliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...