1 Haziran 2010 Salı

Milli ya da Milan?


Dünya Kupası’ndan sonra Lippi’den görevi devralacak olan “eski” Fiorentina teknik direktörü Cesare Prandelli’nin, Milan’ın efsane kaptanı Paolo Maldini’nin de ekibinde olması gerektiğini söylemesinden sonra İtalya’da şu aralar kupa konuşulmuyor.

"Şu anda buna karar vermek gerçekten çok zor.Zira geleceğim için dönüm noktalarından biri.Evet ya da hayır diyemem, zaten henüz resmi teklif de yapılmadı." dese de Maldini, tercih durumunda kalırsa Milan’a daha yakın olduğunu “Herzaman Milan’da görev almak hoşuma gider” şeklinde üstü kapalı da olsa söylüyor.”Ancak” diyor efsane, “Bu 1 aylık ya da 1 yıllık bir süre için değil, en az 3 yıllık bir dönem için olmalı.”

Kaptan muhakkak birgün Milan’da teknik direktör sıfatıyla görev alacak.Peki bugün için doğru olur mu?Guardiola örneği hemen akla gelse de Barcelona hazır sistemi olan hazır bir takımdı, Milan ise takım kurmakta zorlanan bir ekip görüntüsünde.Sanki, Prandelli’nin yanında 4 senelik bir staj daha yararlı olur gibi görünüyor.

1 yorum:

  1. Futbolu bırakır bırakmaz teknik direktörlük koltuğuna oturan üst seviye oyuncuların başarıları ve başarısızlıkları ile ilgili istatistiki bir çalışma olsa.. Ben Maldini'nin hemen Milan'ın başına geçip ismine zarar vermesindense 2-3 yıllık bir staj, sonrasında 3-4 yıllık 1-2 alt seviye kulüp tecrübesi ardından kendini yeterli görürse Milan'ın başına geçmesini tercih ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...