7 Haziran 2010 Pazartesi

United Borç Batağında!


Manchester United’ın sahipleri Glazer ailesi için işler iyi gitmiyor. Kulüp adına alınan borçlar 700 milyon sterline dayandı. Sadece mağazalara olan borç 388 milyon. Rakam gerçekten korkutucu, zira United taraftarları sahadaki başarıya rağmen geleceğin karanlık olduğunu düşünüyorlar. Borç demek, önümüzdeki dönemlerde yıldız oyuncu transferinin olmaması demek. Zaten Ronaldo’nun yerini henüz aynı kalitede bir isimle doldurabilmiş değiller.

Bu borca A.B.D.‘ deki mortgagelar ve %16.25 faiz de eklenince ortaya çıkan rakam hakikaten korkunç; tam 1.1 milyar sterlin.

Tabi taraftar da bu durumun farkında olduğu için, protestolara geçtiğimiz sezon başlamıştı.Taraftarın, “yeşil ve altın sarısı” protestosu bir kampanyaya dönüştü şu ana kadar aralarında David Beckham’ın da bulunduğu 158.000 civarında destekçileri var. Yeşil-sarı kulübün öz renklerini belirtiyor, taraftarlar Glazer ailesinden adeta nefret ediyorlar ve kulübün gerçek sahiplerinin Glazerlar değil taraftar olduğunu çeşitli protestolarla gösteriyorlar.

Dünyanın heryerinde kulüplerin gerçek sahipleri, kendini kulübün sahibi sananlara karşı mücadele veriyor. Umarım bu mücadeleyi kulüplerin gerçek sahipleri kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...