29 Haziran 2010 Salı

Jabulani Çizgiyi Aştı


Almanlar İngilizleri sevmez denir. Bu kupada iyice belli oldu. ‘Hello’ diyene 4 atıyorlar.

Yok top çizgiyi geçmiş de İngilizlerin hakkı yenmiş. Almanlar bu çizgi muhabbetine koskoca kupayı kaybettiler. Kupa kaldırırken iyiydi,şimdi ‘hakem golümüzü yedi Evin Ana’ muhabbeti olmuyor. Hem de dünyanın en iyi teknik direktörü varken başında hiç olmuyor.

Maçta yaptığı hatalarla sonucu belirleyen John Terry de sanırım bu travmanın etkisiyle bir süre artık ‘yalnız’ uyuyacaktır. Yine de her ihtimale karşı takım arkadaşları ‘eşlerini alıp’ başka bir kıtada tatil yapmalılar. Kupanın moral bozukluğunu belki bu şekilde atabilirler. Ya da Terry’i vurabilirler, gerek moral bozukluğunun getirdiği stres, gerekse yazamadığım diğer konulardaki sorunlar için başka çözümler de okurdan gelsin.

En az Terry kadar Meksikalı savunma oyuncuları da (ayrım yapmadan tümü) Meksika’nın elenmesinin baş sorumluları. O maç 3-0 dan bile dönebilirdi, dahası normal bir savunma ile yenebilirlerdi de. Muhteşem ofsaytı göremeyen yan hakem için diyecek birşeyim yok. Ben Jabulani’yi suçluyorum.

Artık herşey için Jabulani’yi suçluyorum ileri derecede gıcık kaptım.

Standart ayak içi şutların Şahi patlamışçasına yol almasından, kafa vuruşların bile kaleciye merhamet etmemesinden ve en çok da –ve en hüzünlü de- oyunun yönü 30 metrelik pasla değiştiğinde ters kanattaki oyuncunun yerden seken topu kontrol etmek için çaresizce sıçraması ve kafasının üzerinden –bazen de kafasına veya burnuna değerek- geçen belki de bir gol ortasının, top toplayıcı çocuğun peşinden koştuğu bir pozisyona dönmesine kızıyorum.

Topların daha sert gitmesi ve/veya sağa-sola ‘beklenmedik’ ani dönüşler yaparak kalecilere çaresizce poz verdirmelerinin futbolu daha zevkli hale getireceği nereden çıktı?

Teknik direktörlük de artık çok kolay.Orta sahaya bir Prekazi, ileriye de bir Hami al takıma, güzel bir takım elbise ile kenarda karizmatik poz ver. Onlar vursun Jabulani´ye şanın yürüsün.

Dünya kupaları bugüne kadar kendine has güzellikleri ile tarihe geçer, o güzelliklerle anılırdı. 1986’da Meksika Dalgası gibi

Bu dünya kupası ile Jabulani, Vuvuzela ve yorumcunun tarih olmasını dileyerek yazıma son veriyorum.

http://www.macadogru.com/news.php?news_id=1178

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...