19 Ocak 2011 Çarşamba

BECKHAM ÇARMIHA GERİLDİ!

Futbolun, İsa’dan daha çok tanındığı bilgisinden ilham alan İngiliz sanatçı Johnny Cotter, yukarıdaki resmi galerisinde sergiledi. Resmin temasında rahatsız olan biri polis çağırdı. 2 polis geldi, resme baktı ve bunun “ofansif” bir resim olmadığına karar verdi.

Resimde David Beckham “tanıdık” bir halde çarmıha gerili durumda. Ancak ayrıntılar ilgi çekici. Beckham’ın üzerinde vücudunu saran hafif transparan İngiltere Ulusal Takım forması var. Başının üzerindeki halenin de üzerinde de 1 dolarlık banknot var. Benim için çarpıcı olan detay ise, Beckham’ın hemen ayaklarının dibinde üzerine kan damlamış Jules Rimet ve Dünya Kupası.

Yaşam tarzı ve yaşam hedefleri arasında sıkışmış (sıkıştırılmış) bir David Beckham sembolize edilmiş. Futbol oynamak isteyen ama gerek ülkesi, gerek eşi, gerek para nedeniyle Amerika’ya sürgüne giden, Ulusal Takım formasını giyememek ve dünya kupasına katılamamanın içinde yaralar açtığı bir David Beckham var karşımızda.

Johnny Cotter’a facebook ve twitterdan tebrikler ve eleştiriler yağarken, resmin orjinal kopyası Boy George tarafından satın almış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...