14 Aralık 2010 Salı

Hamamda Eşcinsellik Olmaz!


Peki futbolda olur mu?

2 gün önce oynanan Newcastle United'ın evinde 3-1 kazandığı Liverpool maçından bir kare;

Bu resimde Joey Barton, Fernando Torres'e tam olarak; "s.......in nonoşu" diyor. Torres bebek yüzlü, sakalları henüz çıkmamış, yumuşak hatlı bir oyuncu, kabul ediyorum. Ancak hangisi daha kötü; eşcinsel olmak mı, bir eşcinsele doğru avuçlamak mı?

Aynı günlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Katar'a gidecek eşcinsellere, seksüel aktivitede bulunmaması "tavsiyesi" de üzerine geldi.

Futbol dünyasında bu eşcinsellik konusu sürekli tartışılır. Bazı oyuncular için dedikodular çıkar (bkz. Guti) bazıları ise kendiliğinden açıklar (bkz. Ekoku), bazılarının ise gerek gol sevinçleri esnasında kendinden geçerek, gerekse galibiyetten dolayı acaip resimleri çıkar ama normalde heteroseksüllerdir (bkz. aşağıdaki resimler)













Biz de daha önce Tan Sağtürk'ün "eşcinsel futbolcular var" açıklamasına Tanju Çolak karşı çıkmış, Türk futbolcusunun gururunu kurtarmıştı. Bir de Halil İbrahim Dinçdağ olayımız var. Geleceği olan bir hakemken tercihleri sebebiyle afaroz edilmişti.

Herşeyden önce insanların özel hayatının bu kadar deşilmesi beni rahatsız ediyor. Özellikle de eşcinsellik şatolarına meşalelerle gidip ilk taşı atanlar; alt komşunun balık etli karısını düşleyen, zengin kocaya kendini "beğendiren", ar-namus kelimeleriyle ağzını çalkalayıp gözleri açıkta baldır-bacak arayan, dinle dışını kaplayıp içini şeytanlara açan, içip içip karısını döven insanlar değil mi? Kendini yere atıp kahpece zamandan ve futboldan çalan, mesleğine ihanet edip, ev sahibine ya da reytingi fazla olana düdük çalan "erkek" futbolcu ve hakemler cinsel tercihleri farklı olanlardan daha çok zarar veriyorlar futbola. Her koyunu kendi bacağından asan bir kültüre ve inanca sahibiz, başkalarının kelepçeli partilerini neden bu kadar yargılama ihtiyacı hissediyoruz? 90 dakika futbolun hakkını verdiği sürece, geceleri kiminle yattığını umursamıyorum. Futbola ihanet ederse, zaten piyasanın içinde kalamaz, belli bir süre sonra da unutulur gider (bkz.İbrahim Ba)

Sosyal mesaj bu kadar, konumuzdan sapmadan devam edelim. Efan Ekoku, Hidetoshi Nakata, Justin Fashanu, Taribo West, Xisco ve Sol Campbell gibi isimler daha önce cinsel tercihini açıklayan ünlü futbolculardan bazıları. Bunların yanı sıra dedikodusu olan (ya da en iyi ihtimalle biseksüel olan) oyuncular ise; Freddie Ljungberg, John O'shea, Graham le Saux, Matthew Taylor, Milan Baroş, hatta John Terry.

Hemen "futbol gaylarin işgali altında" diye telaşa kapılmayın, dünya üzerinde yaklaşık 70 milyon lisanslı futbolcu olduğu düşünlürse oran çok düşük kalıyor. Tabi Amerikalılara sorarsanız bu oran %100'dür. Onlara göre soccer, bize göre futbol "yumuşaktır", gerçek erkeklik Amerikan Futbolu'dur.

Bu arada, Fernando Torres henüz geçen hafta 2. kez baba oldu bunu da hatırlatalım.

Son olarak konuyla ilgili Deli İbo konuşsun; "Ne?..Homoseksuellik mi?..Daha adını bile söyleyemiyorum. benim o tür işlerle alakam olmaz!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...